Pronox Technology - Profesjonalny dystrybutor i dostawca artykułów biurowych oraz szkolnych - Pracujemy Pn-Pt 15:00 - 20:00

Caputo Mąka pszenna 0 Oro Manitoba 1 kg

Symbol: 8014601034168
Dostępność: Mało
16.59
16.59
szt.
Zamówienie telefoniczne: +48 693 559 505 Zostaw telefon
Wysyłka w ciągu: 48 godzin
Cena przesyłki:
0
  • DHL 0
  • DPD 0
  • Paczkomaty InPost 12
  • Kurier (Pobranie) 20
  • Kurier 35

Caputo Mąka pszenna 0 Oro Manitoba 1 kg to włoska mąka o bardzo wysokiej sile wypiekowej, ceniona przez profesjonalistów i pasjonatów domowego pieczenia. Typ 0 oraz moc wynosząca około 370/390W sprawiają, że jest to idealny wybór do ciast wymagających długiej fermentacji. Mąka ta powstaje ze starannie wyselekcjonowanych ziaren pszenicy i od lat wykorzystywana jest w rzemieślniczych piekarniach oraz pizzeriach.

 

Dzięki wysokiej zawartości białka mąka doskonale wiąże wodę i rozwija gluten, co przekłada się na elastyczne, łatwe w obróbce ciasto. Świetnie nadaje się do wypieku pizzy neapolitańskiej, pieczywa, panettone, ciabatty, bułek oraz innych wypieków drożdżowych, które wymagają czasu i precyzji. Ułatwia ona uzyskanie lekkości wnętrza, równomiernego napowietrzenia i wyraźnej struktury.

 

Podsumowując, Caputo Mąka pszenna 0 Oro Manitoba 1 kg to wszechstronny produkt o wysokich parametrach technicznych, przeznaczony do wymagających wypieków. Duża moc, elastyczność, włoskie pochodzenie i jakość potwierdzona w profesjonalnych kuchniach sprawiają, że mąka ta sprawdzi się doskonale w każdym przepisie, który wymaga mocnej i stabilnej podstawy.

Parametry:
  • Składnik - 100 g (%RWS)
  • Wartość energetyczna - 1482 kJ/350 kcal (18 %)
  • Tłuszcz - 1,5g (2 %)
  • - w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,1g (1 %)
  • Węglowodany - 69g (27 %)
  • - w tym cukry - 1g (1 %)
  • Błonnik - 3g (-)
  • Białko - 14g (28 %)
  • Sól - 0,016g (0 %)

mąkapszenna

Sposób użycia

Idealna do ciast wymagających długiej fermentacji w chłodnych pomieszczeniach.

 

Przechowywanie

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. 



Podmiot odpowiedzialny: Kuchnie Świata S.A. ul. Słodowiec 10 /10, 01-708 Warszawa NIP: 1180039859

włoska mąka typu 0 o wysokiej zawartości białka

idealna do pizzy, pieczywa i wypieków drożdżowych

elastyczna struktura pozwalająca na uzyskanie lekkiego i sprężystego wnętrza

sprawdzona zarówno w kuchni domowej, jak i w profesjonalnych piekarniach i restauracjach

doskonała jakość

Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.
Jakość
Funkcjonalność
Cena
Podpis
Opinia
Zadaj pytanie
Podpis:
E-mail:
Zadaj pytanie: