Pronox Technology - Profesjonalny dystrybutor i dostawca artykułów biurowych oraz szkolnych - Pracujemy Pn-Pt 15:00 - 20:00

Caputo Mąka pszenna 00 Pizzeria 1 kg

Symbol: 8014601036100
Dostępność: Mało
14.96
14.96
szt.
Zamówienie telefoniczne: +48 693 559 505 Zostaw telefon
Wysyłka w ciągu: 48 godzin
Cena przesyłki:
0
  • DHL 0
  • DPD 0
  • Paczkomaty InPost 12
  • Kurier (Pobranie) 20
  • Kurier 35

Caputo Mąka pszenna 00 Pizzeria 1 kg to specjalistyczna włoska mąka przeznaczona do wypieku klasycznej pizzy, szczególnie tej w stylu neapolitańskim. Typ 00 oznacza bardzo drobny przemiał, który nadaje ciastu aksamitną strukturę, a wysoka moc wypiekowa sprawia, że mąka dobrze radzi sobie z długim czasem fermentacji. Produkt jest chętnie wybierany przez profesjonalnych pizzaiolo i coraz częściej wykorzystywany również w domowych kuchniach.

 

Dzięki odpowiedniemu poziomowi białka i zdolności do wytworzenia mocnej siatki glutenowej, ciasto przygotowane na bazie tej mąki zyskuje sprężystość, elastyczność i wyjątkową puszystość po upieczeniu. Idealnie sprawdza się ona w warunkach wysokiej temperatury, jakie oferują kamienne piece, ale z powodzeniem można stosować także w domowych piekarnikach z funkcją grzania do 250-300°C.

 

Podsumowując, Caputo Mąka pszenna 00 Pizzeria 1 kg to klasyczny składnik włoskiej pizzy, oferujący jakość i strukturę cenioną przez profesjonalistów i amatorów. Wysoka elastyczność, drobny przemiał i możliwość długiego wyrastania ciasta sprawiają, że jest to mąka idealna do przygotowania wypieków o autentycznym włoskim charakterze.

Parametry:
  • Składnik - 100 g (%RWS)
  • Wartość energetyczna - 352 kcal/1489 kJ (18 %)
  • Tłuszcz - 1 g (1 %)
  • - w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,3 g (2 %)
  • Węglowodany - 71,5 g (28 %)
  • - w tym cukry - 1 g (1 %)
  • Błonnik - 3,0 g (-)
  • Białko - 13 g (26 %)
  • Sól - 0,018 g (0 %)

mąka pszenna

Sposób użycia

Mąka z mocnym, elastycznym glutenem, idealna do ciasta wymagającego długiej fermentacji.

 

Przechowywanie

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. 



Podmiot odpowiedzialny: Kuchnie Świata S.A. ul. Słodowiec 10 /10, 01-708 Warszawa NIP: 1180039859

włoska mąka typu 00 o drobnym przemiale i wysokiej mocy wypiekowej

idealna do klasycznej pizzy neapolitańskiej pieczonej w wysokiej temperaturze

elastyczne i lekkie ciasto z charakterystycznie napowietrzonymi brzegami

odpowiednia do długiej fermentacji i wyrastania ciasta

opakowanie 1 kg stworzone z myślą o zastosowaniu domowym i profesjonalnym

Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.
Jakość
Funkcjonalność
Cena
Podpis
Opinia
Zadaj pytanie
Podpis:
E-mail:
Zadaj pytanie: