Pronox Technology - Profesjonalny dystrybutor i dostawca artykułów biurowych oraz szkolnych - Pracujemy Pn-Pt 15:00 - 20:00
Brak towaru

Yango Probiotyk mikrokapsułkowany 500 ml

Symbol: 5904194061975
Dostępność: Brak towaru
131.50
131.50
szt.
Zamówienie telefoniczne: +48 693 559 505 Zostaw telefon
Wysyłka w ciągu: 48 godzin
Cena przesyłki:
Brak

Suplement diety Yango Probiotyk mikrokapsułkowany to wyjątkowy preparat, który pozwoli na dostarczenie cennych szczepów bakterii probiotycznych: Bifidobacterium lactis, Lactobacillus acidophillus, Lactobacillus plantarum i Lactobacillus salivarius. Został on wzbogacony także o dodatek witaminy C oraz ważnego aminokwasu - L-glutaminy. Zaletą tego produktu jest wygodna do stosowania forma płynu.

 

Preparat od Yango dostarcza mikrokapsułkowanego probiotyku. Oznacza to, że bakterie uzyskały dodatkową ochronę. Dzięki temu możliwe stało się dotarcie produktu w niezmienionej, nienaruszonej formie aż do jelita grubego, czyli docelowego miejsca działania. Mikrokapsułkowanie zapobiegło kontaktowi z kwaśnym pH żołądka, które mogłoby mieć wpływ na utratę właściwości probiotyku.

 

Probiotyki to takie szczepy bakterii, których celem jest uzupełnienie naturalnej mikroflory jelitowej. Zaburzenie liczebności bakterii występujących w przewodzie pokarmowym mogło nastąpić wskutek oddziaływania złej diety, antybiotykoterapii czy stresu.

 

Witamina C jest niezwykle istotna dla organizmu człowieka. Pomaga w zwalczaniu reaktywnych form tlenu, które powodują wiele negatywnych dla zdrowia następstw. Ponadto wpływa na prawidłową pracę układu immunologicznego oraz sprzyja zwiększeniu wchłanialności żelaza z przewodu pokarmowego [ID 132]. Oprócz tego pomaga w zachowaniu odpowiedniego funkcjonowania układu nerwowego [ID 133] i uczestniczy w metabolizmie energetycznym [ID 135].

 

Podsumowując, Yango Probiotyk mikrokapsułkowany to wyjątkowy preparat, który dostarcza cennych szczepów bakterii probiotycznych. Został wzbogacony też o witaminę C i L-glutaminę. Jest bezpieczny oraz wygodny w stosowaniu dzięki płynnej formie.

Parametry:
  • Składnik - Zawartość (%RWS)
  • Witamina C (kwas L-askorbinowy) - 80 mg (100)
  • Szczepy probiotyczne ( Bifidobacerium lactis, Lactobacillus acidophillus, Lactobacillus plantarum, Lactobacillus salivarius) - 10 mld CFU (-)
  • L-glutamina - 50 mg (-)

Woda wielokrotnie filtrowana, Bifidobacerium lactis, Lactobacillus acidophillus, Lactobacillus plantarum, Lactobacillus salivarius, kwas L-askorbinowy (witamina C), naturalny aromat owocowy, naturalny barwnik (kurkuma), emulgator (guma ksantanowa), substancje konserwujące (sorbinian potasu, benozesan sodu), substancje słodzące (sukraloza, acesulfam K), regulator kwasowości (kwas cytrynowy).

Sposób użycia

Zalecana porcja do spożycia w ciągu dnia niezbędna do uzyskania korzystnego działania: 15 ml rano po posiłku. Wstrząsnąć przed użyciem, odmierzyć porcję, rozcieńczyć w 15 ml wody i wypić (opakowanie zawiera ok. 33 porcje).

Przeciwwskazania

Produkt nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety. Zrównoważony sposób żywienia oraz zdrowy tryb życia są podstawą prawidłowego funkcjonowania organizmu. Nie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia. W przypadku stosowania leków lub innych suplementów diety należy skonsultować z lekarzem.

Nie stosować u osób mających predyspozycję do tworzenia kamieni nerkowych lub chorujących na kamicę nerkową. Produkt nieodpowiedni do bezpośredniego spożycia.

Przechowywanie

Przechowywać w temperaturze pokojowej. Chronić przed wilgocią. Przechowywać w sposób niedostępny dla małych dzieci.



Podmiot odpowiedzialny:YANGO Sp. z o.o., ul. Granitowa 3/14, 02-681, Warszawa, NIP: 5213680748, REGON: 147469958

zawiera 4 szczepy bakterii probiotycznych z dodatkiem L-glutaminy i witaminy C

witamina C wpływa na potencjał antyoksydacyjny [ID 129]

powyższa witamina wspiera prawidłowe funkcjonowanie układu immunologicznego [ID 134]

w wygodnej, płynnej postaci

Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.
Jakość
Funkcjonalność
Cena
Podpis
Opinia
Zadaj pytanie
Podpis:
E-mail:
Zadaj pytanie: