Strona korzysta z plików cookies zgodnie z Polityką Prywatności w celu realizacji usług. Korzystanie z witryny oznacza, że będą one umieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.
Pronox Technology - Profesjonalny dystrybutor i dostawca artykułów biurowych oraz szkolnych - Pracujemy Pn-Pt 15:00 - 20:00
Bio Planet Kasza Bulgur BIO 1 kg to wysokiej jakości produkt, który pochodzi z upraw ekologicznych. Bulgur jest kaszą, która powstaje z pszenicy, a dokładnie z jej ziaren, które są gotowane, suszone, a następnie rozgniatane. Dzięki temu jest ona szybka w przygotowaniu i ma przyjemną, lekko chrupiącą teksturę. Produkt dostępny jest w opakowaniu o pojemności 1 kg, co sprawia, że idealnie nadaje się do codziennego użytku w kuchni.
Kasza Bulgur BIO od Bio Planet charakteryzuje się wysoką jakością, a to wszystko dzięki starannemu doborowi surowców pochodzących z certyfikowanych upraw ekologicznych. Nie zawiera ona sztucznych dodatków ani konserwantów, co czyni ją naturalnym wyborem do różnorodnych potraw.
Kasza ma delikatny orzechowy smak, który sprawia, że świetnie komponuje się ona z warzywami, mięsem, a do tego dobrze sprawdza się w sałatkach, farszach i zapiekankach. Produkt jest bardzo wszechstronny i można go przygotować na wiele sposobów. Bulgur świetnie sprawdza się zarówno w daniach na ciepło, jak i na zimno.
Podsumowując, Bio Planet Kasza Bulgur BIO 1 kg to doskonały wybór dla osób poszukujących ekologicznego i łatwego w przygotowaniu składnika, który wzbogaci różnorodne potrawy. Jest to produkt wszechstronny w stosowaniu, idealny do codziennego gotowania dla całej rodziny.
Parametry:
Składnik - 100 g (%RWS)
Wartość energetyczna - 1382 kJ/328 kcal (16 %)
Tłuszcz - 1,3 g (2 %)
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,2 g (1 %)
Węglowodany - 58 g (22 %)
- w tym cukry - 0,4 g (0 %)
Błonnik - 18 g (-)
Białko - 12 g (24 %)
Sól - 0,04 g (1 %)
ekologiczna kasza bulgur z PSZENICY durum 100 %.
Produkt może zawierać alergeny: ORZESZKI ZIEMNE, ORZECHY, NASIONA SEZAMU, SOJĘ.
Sposób użycia
Kaszę bulgur zalać lekko osolonym wrzątkiem w proporcji 1:2,5 (1 porcja kaszy na 2,5 porcji wody), gotować bez przykrycia ok. 7 min. Następnie zdjąć z ognia, przykryć i pozostawić do spęcznienia.