Strona korzysta z plików cookies zgodnie z Polityką Prywatności w celu realizacji usług. Korzystanie z witryny oznacza, że będą one umieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.
Pronox Technology - Profesjonalny dystrybutor i dostawca artykułów biurowych oraz szkolnych - Pracujemy Pn-Pt 15:00 - 20:00
Bio Planet Mąka Kasztanowa Bezglutenowa BIO 400 g to produkt, który powstaje z mielonych kasztanów jadalnych, pochodzących z ekologicznych upraw. Jest to mąka bezglutenowa, która stanowi doskonałą alternatywę dla tradycyjnych mąk pszennych, charakteryzująca się unikalnym smakiem i aromatem kasztanów. Proces jej produkcji odbywa się zgodnie z najwyższymi standardami ekologicznymi, co zapewnia jej wysoką jakość.
Mąka kasztanowa charakteryzuje się lekko słodkawym smakiem, który idealnie sprawdza się w wypiekach, deserach oraz wytrawnych daniach. Można ją wykorzystać do przygotowywania ciast, ciasteczek czy naleśników, a także do zagęszczania sosów i przyrządzania makaronów.
Mąka kasztanowa Bio Planet to wszechstronny produkt, który świetnie sprawdza się w kuchni bezglutenowej i wegańskiej. Wyrób ten nie zawiera sztucznych dodatków, w tym konserwantów, co czyni go idealnym wyborem dla osób stawiających na naturalne składniki w swojej diecie.
Podsumowując, Bio Planet Mąka Kasztanowa Bezglutenowa BIO 400 g to wszechstronny i naturalny produkt, który nadaje wyjątkowego smaku i aromatu wielu potrawom. Jest ona idealna dla osób na diecie bezglutenowej oraz tych, które opierają swój jadłospis na wysokiej jakości, ekologicznych składnikach.
Parametry:
Składnik - 100 g (%RWS)
Wartość energetyczna - 1540 kJ / 365 kcal (18 %)
Tłuszcz - 3,7 g (5 %)
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,6 g (3 %)
Węglowodany - 72 g (28 %)
- w tym cukry - 22 g (24 %)
Białko - 5,8 g (12 %)
Sól - 0,03 g (1 %)
ekologiczna mąka kasztanowa 100 %.
Sposób użycia
Do wypieku chleba, ciast, naleśników, makaronów. Bardzo dobrze miesza się z innymi mąkami, nadaje potrawom wyjątkowy smak.