Strona korzysta z plików cookies zgodnie z Polityką Prywatności w celu realizacji usług. Korzystanie z witryny oznacza, że będą one umieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.
Pronox Technology - Profesjonalny dystrybutor i dostawca artykułów biurowych oraz szkolnych - Pracujemy Pn-Pt 15:00 - 20:00
Bio Planet Mąka Pszenna Tortowa Typ 480 BIO 1 kg to wysokiej jakości produkt stworzony z myślą o wypiekach, które wymagają wyjątkowej lekkości i delikatności. Pochodząca z certyfikowanych upraw ekologicznych, jest ona wolna od sztucznych dodatków i konserwantów.
Dzięki precyzyjnemu mieleniu mąka ta idealnie nadaje się do przyrządzania ciast, tortów, biszkoptów, a także naleśników i ciasteczek. Typ 480 charakteryzuje się doskonałą sypkością i niską zawartością popiołu. Dzięki temu można tworzyć z niej miękkie i puszyste przysmaki, które zadowolą nawet najbardziej wymagających smakoszy.
Bio Planet Mąka Pszenna Tortowa BIO to produkt naturalny, którego smak i właściwości wynikają z ekologicznych metod uprawy pszenicy. Jest to gwarancja pełnowartościowego i autentycznego produktu, który wspiera naturalne podejście do gotowania i pieczenia.
Podsumowując, Bio Planet Mąka Pszenna Tortowa Typ 480 BIO 1 kg to niezastąpiony składnik dla osób poszukujących lekkiej i naturalnej mąki, idealnej do przyrządzania wyśmienitych deserów i ciast, które zachwycają swoim smakiem i delikatnością. Wyróżnia się ona znakomitą jakością, wszechstronnym zastosowaniem w kuchni oraz prostym składem bez barwników i konserwantów.
Parametry:
Składnik - 100 g (%RWS)
Wartość energetyczna - 1419 kJ / 334 kcal (17 %)
Tłuszcz - 0,9 g (1 %)
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,2 g (1 %)
Węglowodany - 68 g (26 %)
- w tym cukry - 1,4 g (2 %)
Błonnik - 3,2 g (-)
Białko - 12 g (24 %)
Sól - 0,02 g (0 %)
ekologiczna mąka PSZENNA tortowa typ 480
Produkt może zawierać SOJĘ.
Sposób użycia
Mąka PSZENNA typ 480 doskonale sprawdzi się do wypieków, szczególnie lekkich ciast biszkoptowych, do ciasta naleśnikowego, a także do dań mącznych.