Strona korzysta z plików cookies zgodnie z Polityką Prywatności w celu realizacji usług. Korzystanie z witryny oznacza, że będą one umieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.
Pronox Technology - Profesjonalny dystrybutor i dostawca artykułów biurowych oraz szkolnych - Pracujemy Pn-Pt 15:00 - 20:00
Targroch Cieciorka ziarno 500 g to produkt bez zbędnych dodatków. W składzie znajduje się jedynie najwyższej jakości cieciorka, co czyni ją doskonałym wyborem dla osób poszukujących naturalnych składników w swojej diecie. Dzięki swojej wszechstronności cieciorka może być wykorzystywana w wielu przepisach - zarówno w daniach głównych, jak i przekąskach.
Cieciorka ziarno Targroch jest idealnym składnikiem na diecie wegańskiej i wegetariańskiej, ponieważ stanowi doskonałe źródło białka roślinnego. Można ją wykorzystać do przygotowania hummusu, pasztetów, burgerów roślinnych, a także dodać do sałatek, zup czy gulaszy. Jest to również świetna baza do przygotowania różnorodnych farszów czy dań jednogarnkowych. Produkt charakteryzuje się wysoką jakością, co zapewnia wyjątkowy smak i teksturę w gotowych potrawach. Po namoczeniu i ugotowaniu cieciorka staje się miękka i delikatna, idealnie komponując się z innymi składnikami.
Podsumowując, Targroch Cieciorka ziarno 500 g to produkt o prostym składzie i wszechstronnym zastosowaniu w kuchni. Dzięki swojej wysokiej jakości jest to doskonały wybór dla osób poszukujących odżywczych roślinnych składników, które można wykorzystać w wielu potrawach.
Parametry:
Składnik - 50 g (%RWS)
Wartość energetyczna - 714 kJ / 170 kcal (9 %)
Tłuszcz - 3,0 g (4 %)
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,5 g (3 %)
Węglowodany - 22 g (8 %)
- w tym cukry - 5,5 g (6 %)
Błonnik - 8,5 g (-)
Białko - 9,5 g (19 %)
Sól - 0,03 g (1 %)
Ziarno cieciorki (ciecierzycy)
W zakładzie pakowane są również: produkty zawierające gluten, orzeszki ziemne, soja, różne orzechy, sezam. Pomimo dołożenia wszelkich starań nie można w 100 % wykluczyć wystąpienia w produkcie tych surowców.
Sposób użycia
Hummus, pasty do smarowania pieczywa, mięsa, sałatki, makarony, zupy, mąka.
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.